Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Wereldjongerendagen: Inschrijvingen komen op gang

Wereldjongerendagen: Inschrijvingen komen op gang
Toronto (KerkNet/VID) - De inschrijvingen voor de Wereldjongerendagen, die in 2002 in de Canadese stad Toronto plaatshebben, komen langzaam maar zeker op gang. Volgens Pater Thomas Rosica, verantwoordelijk voor de organisatie van de Wereldjongerendagen, is de kaap van 45.000 inschrijvingen overschreden. "Die eerste 45.000 inschrijvingen zijn afkomstig uit 50 landen".
De organisator voegde eraan toe dat de voorbije maanden al heel wat inspanningen zijn gedaan om de jongeren zo goed mogelijk op te vangen. Zo waren er de voorbije maanden intense contacten met verschillende kloosterorden en congregaties.
Volgens Rosica heeft Canada nood aan de Wereldjongerendagen - "de grootste gebeurtenis uit de geschiedenis van Canada" - opdat zijn land "licht, hoop en solidariteit" kan brengen aan de hele wereld.
 
 

 

Rorate Zoeken