Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Theo Van Osch ontvangt Ereteken van de Grot in Lourdes

In aanwezigheid van bisschop Aanton Hurkmans van ’s-Hertogenbosch heeft pastoor-deken Theo van Osch van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch het Ereteken van de Grot in Lourdes ontvangen. Dit gebeurde zondagavond 27 april aan het einde van de pontificale eucharistieviering die door 1200 personen werd bijgewoond. Het ereteken is een onderscheiding voor personen die zich op een bijzondere wijze hebben ingezet voor het Heiligdom en de bedevaarten naar Lourdes.

Pastoor-deken Theo van Osch (22 oktober 1960) kwam al in Lourdes voordat hij priester was. Hij heeft verschillende malen als vrijwilliger op het Heiligdom van Lourdes gewerkt. In Lourdes heeft Van Osch, 25 jaar geleden, zijn roeping tot het priesterschap gevonden. Sindsdien is hij hier ieder jaar individueel of met groepen parochianen op bedevaart gegaan naar Onze Lieve Vrouw van Lourdes en de heilige Bernadette. Pastoor Van Osch is nu tijdens de bisdombedevaart als hoofdaalmoezenier mee.

Het bisdom van ’s-Hertogenbosch is deze op bedevaart in Lourdes met ruim 1000 personen, waarbij nog 200 Nederlandse personen van buiten het bisdom zich hebben aangesloten. Het bisdom organiseert deze bedevaart samen met de Vereniging Nationale Bedevaarten (VNB) uit ’s-Hertogenbosch.

Lourdes ligt aan de voet van de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk. In 1858 verscheen de Maagd Maria in een grot langs de rivier De Gave aan het meisje Berndatte Soubirous. Sindsdien is het plaatsje Lourdes uitgegroeid tot een van de grootste bedevaartplekken ter wereld. Jaarlijks brengen meer dan 6 miljoen pelgrims een bezoek aan Lourdes.

bisdomdenbosch.nl 

 
 

 

Rorate Zoeken