Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

ICANN buigt zich over extensie katholiek in het Chinees

ICANN buigt zich over extensie katholiek in het Chinees
NEW YORK (RKnieuws.net) - ICANN, een non-profit organisatie die onder meer domeinnamen op het internet toewijst, heeft nagenoeg 2.000 aanvragen gekregen voor nieuwe domeinnamen die in de lente van 2013 operationeel moeten zijn. Omdat er zoveel aanvragen zijn is de behandeling van de aanvragen bij lot bepaald. De vraag van de pauselijke Raad voor de sociale communicatiemiddelen voor de extensie katholiek in het Chinees zal als eerste behandeld worden.Algemeen wordt aangenomen dat het verzoek wordt goedgekeurd. De H. Stoel zal dan mogen bepalen wie de extensie mag gebruiken. De aanvraag voor de extensie katholiek in het Arabisch kwam bij de lottrekking als 25ste uit de bus. De aanvraag voor de extensie katholiek in het Latijn zal als 1.366ste behandeld worden.

Als de H. Stoel de gevraagde extensies toegewezen krijgt, kan het Vaticaan eigenmachtig bepalen wie deze extensies mag gebruiken. Individuele bloggers zullen de extensie zeker niet mogen gebruiken. De H. Stoel zal de extensie katholiek allleen laten gebruiken door canoniek erkende organisaties zoals bisdommen, parochies, religieuze congregaties en katholieke universiteiten, -scholen en -ziekenhuizen.
 
 

 

Rorate Zoeken