Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus: ´laat u door de engelen leiden´

Paus: ´laat u door de engelen leiden´
ROME (RKnieuws.net) - 'Laat u door de engelen leiden'. Dat zei paus Johannes Paulus II woensdag tijdens zijn eerste woensdagaudiëntie na zijn terugkeer uit Castelgandolfo.
Ruim 10.000 pelgrims waren samengekomen op het St.-Pietersplein in Rome. De paus gaf een commentaar bij Psalm 44,2-10, waarin een verwijzing gezien wordt naar het koningschap en messianisme van Christus.

De paus riep bij die gelegenheid de gelovigen op om opnieuw de aanwezigheid van engelen naast zich waar te nemen en zich door hen te laten leiden. De oproep viel samen met de feestdag van de aartsengelen Michael, Gabriël en Raphaël.

De paus sprak, in aanwezigheid van enkele Poolse leden van Solidarnosc de hoop uit dat de geest van de vakbond, die destijds door Lech Walesa werd opgericht, in heel Europa zou doordringen.

Zaligverklaring

De komende dagen is er weinig gelegenheid tot rust voor de paus. Donderdag ontmoet hij de Roemeense president Ion Iliescu en de Pakistaanse president Pervez Musharraf. Vrijdag is er een ontmoeting gepland met een groep Kroatische pelgrims. Zaterdag ontvangt hij de Franse minister van Buitenlandse zaken, Michel Barnier.

En zondag, om 10 uur, staat er een plechtigheid op het programma waarin de Duitse mystica Anne Catherine Emmerick, de laatste Oostenrijkse keizer Karel, en Pierre Vigne, Joseph-Marie Cassant, Maria Ludovica De Angelis worden zaligverklaard. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken