Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Zwitserse bisschoppen blij met verwerping actieve euthanasie

Zwitserse bisschoppen blij met verwerping actieve euthanasie
ZURICH (KerkNet/Zenit) - De Zwitserse bisschoppen hebben de beslissing van de Nationale Raad om actieve euthanasie niet goed te keuren met vreugde begroet. In een verklaring stelden de bisschoppen dat het actief doden van mensen nooit een deel kan uitmaken van de medische praktijk.
De bisschoppen dringen sterk aan op een regeling van het euthanasievraagstuk op basis van de richtlijnen van de Zwiterse Academie van Medische Wetenschappen. Tegelijk onderstrepen ze het belang van de palliatieve zorg en vragen ze tegelijk therapeutische hardnekkigheid te vermijden.
De bisschoppen zijn wel ontevreden over het ontbreken van beperkingen die zouden worden opgelegd aan groepen die assisteren bij euthanasie. Zij vinden de controle daarover niet uitsluitend aan de politieke autoriteiten kan worden overgelaten.
 
 

 

Rorate Zoeken