Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Veel volk voor viering 250ste verjaardag kerk Sint-Kornelis-Horebeke

Veel volk voor viering 250ste verjaardag kerk Sint-Kornelis-Horebeke
SINT-KORNELIS-HOREBEKE (RKnieuws.net) - De viering van de 250ste verjaardag van de kerk van Sint-Kornelis-Horebeke lokte veel volk. Veel inwoners van de gemeente, maar ook zij die er ooit woonden of geboren werden wilden het verjaardagsfeest niet missen.
De eucharistieviering, waarmee het startschot werd gegeven van het feest voor 250 jaar kerk, vond plaats in een overvolle kerk. Na de mis trok een historische ommegang door de gemeente. De meeste inwoners plaatsten voor hun venster of voor hun woning ook een feestelijk versierd beeld van Sint-Kornelis.

De historische ommegang beeldde vijftien taferelen uit het leven van Sint-Kornelis uit. Na de ommegang zegende vicaris Paul Van Puyenbroeck de aanwezigen. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken