Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Nieuw gesprek tussen bisdom en pastoor van Eisden

Nieuw gesprek tussen bisdom en pastoor van Eisden
MAASMECHELEN (RKnieuws.net) - Er komt een nieuw gesprek tussen pastoor Jan Braeken van Eisden en het bisdom Hasselt. Het bisdom wil dat, na de nieuwe berichten over de brief die de pastoor afgelopen weekend heeft voorgelezen. Hij zou daarbij gezegd hebben dat die brief niet zijn eigen woorden bevatte.Volgens het bisdom, is die brief afgelopen maandag, in samenspraak met de pastoor opgesteld.

Volgens professor kerkelijk recht Rik Torfs van de KU-Leuven (Katholieke Universiteit Leuven) ligt de sleutel voor de oplossing in deze zaak bij de pastoor zelf. Hij kan, als hij dat wil, verzet aantekenen tegen de overplaatsing. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken