Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

"Benoeming van pastoor in Koersel gaat door"

MAASMECHELEN (RKnieuws.net) - "De benoeming van pastoor Braeken in Koersel gaar door: zolang de pastoor ons niet zegt dat hij in Eisden wil blijven, verandert er niets" klinkt het op het bisdom Hasselt. Dat schrijft Het Belang van Limburg donderdag.
Parochiale verenigingen en het kerkbestuur van Eisden-Tuinwijk hebben woensdagavond alvast een brief opgesteld waarin ze stellen dat ze "duidelijk gehoord hebben dat de pastoor wil blijven". Het is voor het eerst in jaren dat het vertrek van een pastoor voor zoveel problemen zorgt.

"Voor het bisdom is er niets veranderd, voor ons is er geen enkel nieuw element: pastoor Braeken heeft niet laten weten dat hij niet naar Koersel wil. De benoeming blijft wat ons betreft doorgaan", zegt Clem Vande Broeck, woordvoerder van het bisdom Hasselt.

Volgens Vande Broeck heeft de priester in volle vrijheid kunnen beslissen om naar Koersel te gaan. Volgens de parrochiale verenigingen wil hun pastoor echter blijven.

"Als pastoor Braeken in Eisden-Tuinwijk wil blijven moet hij dat zelf aan het bisdom laten weten", stelt de woordvoerder van het bisdom. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken