Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

"Kruis en opstanding bij Lukas" in Loppem

LOPPEM (RKnieuws.net) - In september start in Loppem een reeks van tien zaterdagnamiddag over Kruis en opstanding bij Lucas. Bij voldoende inschrijvingen wordt de reeks ook in Roeselare georganiseerd.
De film ´The Passion of te Christ" van Meb Gibson veroorzaakte heelwat deining. Wie waren de moordenaars van Jezus? Is Jezus gestorven voor onze zonden? Was Jezus een historische figuur? Wat is een evangelie? Wat heeft de christelijke traditie te vertellen als mensen lijden? Is er leven na de dood? Wat te denken over verschijningsverhalen? Wat betekent opstanding uit de dood of uit de doden? Wat hebben de teksten van toen te zeggen over wat wij vandaag meemaken, over lijden in ons eigen leven en in de samenleving? Over kanker? Over de bezetting en het geweld in Palestina en in Irak?

Men leest het lijdensverhaal in het evangelie van Lukas vanaf hoofdstuk 19. Dit leerhuis staat open voor iedereen die zijn/haar verhaal wil confronteren met het bijbelverhaal en omgekeerd.

Meer info: Werkplaats voor Theologie en Maatschappij, Droomland 10, 2288 Bouwel, telefoon 014-51.35.43. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken