Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Gentse bisschop zegent en zendt jongerengroep die naar Compostela fietst

Gentse bisschop zegent en zendt jongerengroep die naar Compostela fietst
GENT (RKnieuws.net) - Komende zondag 27 juni is er om 11 uur een zendingsviering in de kerk van Sint-Jan-Baptist (Sint-Jan-Baptiststraat) in Gent. Bisschop Luc Van Looy zal in die eucharistieviering de jongeren van het dekenaat Gent-Noord zegenen en zenden die in juli naar Santiago de Compostela fietsen.

Ze zijn met zeventien, de deelnemers die van 5 tot 19 juli vanuit Gent naar Santiago de Compostela zullen fietsen. Hun tocht gaat van Pamplona naar het Spaanse bede-vaartsoord Compostela.

De groep bestaat voornamelijk uit jongeren, allen lid van "Web Side Noord’’, dat is de +16-werking van het dekenaat Gent-Noord, en ook een aantal ouderen zal mee-fietsen. Dat zijn sommige ouders van de jongeren en andere fietsers die al in 1997 met een dekenale groep naar Compostela gingen. Naast de fietsers reist ook een kook- en logistieke ploeg mee. In totaal gaat het over 30 personen.

Onderweg wordt ook elke dag tijd gemaakt voor gebed en bezinningsmomenten, be-geleid door Albert Van de Kerkhove, pastoor-deken van het dekenaat Gent-Noord en andere begeleiders.

Je kan de jongeren die deelnemen aan de fiets- en bezinningstocht naar Compostela financieel een steuntje in de rug geven door een bijdrage (klein of groot) te storten op het rekeningnummer: 445-3667119-01 van “Dek. Past. Jeugdprojecten, St. Jan-Baptiststraat 11, 9000 Gent” met vermelding: “steun Compostela".

De groep beschikt over een website die je bereikt via: http://hier.is/kerk-in-gent (doorklikken op: Gent-Noord en Compostela) (tb)

 
 

 

Rorate Zoeken