Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus vraagt om vrijlating Italiaanse gijzelaars

Paus vraagt om vrijlating Italiaanse gijzelaars
ROME (ANP/RKnieuws) - Paus Johannes Paulus II heeft donderdag gevraagd om de vrijlating van de drie Italianen die in Irak gegijzeld worden, "in naam van de ene God die over ons allen zal oordelen". Dat stond in een verklaring die de paus zijn minister van Buitenlandse Zaken liet voorlezen in Rome.
Aartsbisschop Giovanni Lajolo las de boodschap van de paus voor aan enkele duizenden demonstranten die, uitgedost met regenboogvlaggen als vredessymbolen, van de rivier de Tiber naar het Vaticaan liepen. De paus zelf had zich volgens zijn zegsman voor gebed in zijn privé-kapel teruggetrokken.

Politieke controverse

De bisschoppen van de diocees Bari, Prato en Cesena liepen mee in de mars. Uit deze bisdommen zijn de gijzelaars afkomstig. Er liepen opvallend weinig Italiaanse politici mee. De meeste van hen, inclusief de regering van Berlusconi, zijn niet van plan te zwichten voor de chantage van de gijzelnemers.

De moeder van een van de gijzelaars riep tijdnes de demonstratie op om deze tocht vooral "niet te politiseren".
 
 

 

Rorate Zoeken