Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Clarissen verlaten Hasselt na 100 jaar

Clarissen verlaten Hasselt na 100 jaar
HASSELT (RKnieuws.net) - De zusters clarissen verlaten in juni Hasselt na een verblijf van honderd jaar in de Limburgse hoofdstad. De zieke en bejaarde zusters gaan naar een rusthuis, de actieve zusters naar het clarissenklooster van Genk of dat van Eindhoven. Het bericht staat zaterdag in Het Belang van Limburg.
De zusters hebben hun afscheid gemeld in een open brief. De redenen voor het vertrek zijn duidelijk. De zusters zijn oud en er komen er haast geen nieuwe bij. Daarenboven kost het onderhoud van het grote klooster handenvol geld.

Wat er met de kloostergebouwen aan de Guffenslaan gaat gebeuren , is nog niet beslist. De stad Hasselt is alvast kandidaat om de gebouwen aan te kopen. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken