Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus prijst zaligen voor sociaal engagement

Paus prijst zaligen voor sociaal engagement
VATICAAN (KerkNet/VIS/RadVat) - Paus Johannes Paulus II heeft zondag zeven mensen zaligverklaard. Bij hen de Armeense aartsbisschop Ignazio Choukrallah Maloyan - die in 1915 tijdens de vervolging van de Armeniërs weigerde zich tot de islam te bekeren en door de Ottomaanse overheerser om het leven werd gebracht – en de Duitse leek en journalist Nikolaus Gross, die onder het nazisme voor zijn geloof gedood werd (1898-1945).
Daarnaast werden ook de Duitse Maria Euthymia Uffing (die zich tijdens de oorlog voor de verzorging van krijgsgevangenen en dwangarbeiders had ingezet), Emilie Tavernier Gamelin, Anna Eugenia Picco, Tommaso Maria Fusco en Alfonso Maria Fusco zaligverklaard. De paus prees hen voor hun sociaal engagement en hun inzet voor het gezin, en in het bijzonder voor jongeren en kinderen. De plechtigheid op het St. Pietersplein werd bijgewoond door zo’n 40.000 gelovigen, waaronder ruim 10.000 Duitsers.
De zaligverklaring was de eerste in een reeks van vier zalig- en heiligverklaringen tijdens de maanden oktober en november. In die plechtigheden zal de paus in totaal een vijftiental mensen zalig en vijf mensen heilig verklaren. De volgende plechtigheid heeft plaats op 21 oktober. De paus zal dan het Italiaanse koppel Luigi Beltrame Quattrocchi, (1880-1951) en zijn echtgenote Maria Corsini, (1884-1965) zaligverklaren.
Inclusief deze plechtigheid van zondag verklaarde de paus tijdens zijn pontificaat in totaal 1.272 mensen zalig en 452 heilig.

Bron: Kerknet Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken