Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Democratisch presidentskandidaat ontmoet aartsbisschop Washington

Democratisch presidentskandidaat ontmoet aartsbisschop Washington
HYATTSVILLE – USA (CNS/RKnieuws) – Democratisch presidentkandidaat John Kerry ontmoette gisteren 15 april de aartsbisschop van Washington kardinal Theodore E. McCarrick.
De privé-ontmoeting duurde 45 minuten. Kerry is overtuigd katholiek. Ze spraken over Kerry’s politieke standpunten betreffende abortus en de positie van de kerk in Amerika.

Excommunicatie

In een interview afgelopen Pasen op Fox News Sunday werd McCarrick gevraagd naar zijn mening over de uitspraken van zijn collega-bisschop Raymond L. Burke (aartsbisschop van St. Louis) dat hij Kerry de communie zou weigeren. McCarrick: “er zijn velen onder ons die het gevoel hebben dat er bepaalde restricties zouden moeten worden opgelegd aan mensen.” “Maar,” zo besloot hij, “ik denk dat velen van ons er niet van houden om de Eucharistie te gebruiken als een deel van een straf.”
 
 

 

Rorate Zoeken