Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Kathedraalconcerten in Brugge

Kathedraalconcerten in Brugge
BRUGGE (RKnieuws.net) - De jaarlijkse reeks internationale concerten in de Sint-Salvatorskathedraal te Brugge bestaat nu 51 jaar, is uitgegroeid tot een festival van 12 concerten waarin een brede waaier van vocale en instrumentale variatie aan bod komt. De concerten van dit jaar staan in het teken van ‘Contrasten’.


Instuif
Donderdag 29 en vrijdag 30 april - telkens om 10 uur en 14 uur: kinderinstuifdagen voor meisjes en jongens uit het zesde leerjaar van de Brugse basisscholen.

Lenteconcerten
Zaterdag 8 mei om 20.30 uur: recital door Anton Doornhein (Amsterdam, Nederland) die Franse orgelmuziek brengt en onder meer hulde brengt aan Pierre Cochereau, destijds titularis van de Notre-Dame te Parijs.
Vrijdag 22 mei om 20.30 uur: recital door panfluitist Matthias Schlubeck (Wuppertal, Duitsland) en kathedraalorganist Ignace Michiels met composities van onder meer Telemann, Bach en Zamfir.
Vrijdag 29 mei om 20.30 uur: recital door organist Marc Swicegood (New York, Verenigde Staten). De voormalige laureaat van het prestigieuze orgelconcours te Parijs brengt muziek van Bach, Duruflé en enkele Amerikaanse toondichters.
Kaarten kosten 6,50 euro. Kaartenverkoop: telefoon 050/33.25.75 (muziekhandel Rombaux).

Zomercyclus
Zaterdag 26 juni om 20.30 uur: openingsconcert met het recitaltrio ´Mannen met baarden´ (Freddy Coppé, Bart Coppé, Jan Huylebrouck) en kathedraalorganist Ignace Michiels. Het ensemble brengt een uiteenlopend programma met klassieke muziek, fragmenten uit films en composities van Vlaamse componisten. Dit ´contrastenconcert´ is een initiatief van de provincie West-Vlaanderen en vzw Unda Maris.
Vrijdag 2 juli om 20.30 uur: orgelrecital door José Luis De Aquino (Sao Paulo, Brazilië) met werk van onder meer Bach, Vierne, Saint-Saëns en Ginastera.
Vrijdag 9 juli om 20.30 uur: orgelrecital door Ludo Geloen (Ieper) met werk van onder meer Bach, Elgar en Fauré. Geloen is organist, beiaardier en componist, stichtte de orgelkring ´Organum Yprense´ en is artistiek leider van de ´Diksmuidse Orgelkring´.
Vrijdag 16 juli om 20.30 uur: orgelrecital door Frank Heye (Gent) met werk van onder meer Guilmant, Vierne, Van Hulse en Reger. Heye is organist in Destelbergen.
Vrijdag 23 juli om 20.30 uur: orgelrecital door kathedraalorganist Ignace Michiels die werk van onder meer Bach, Widor, Dupré en Schumann speelt.
Kaarten voor het openingsconcert kosten 10 euro in voorverkoop en 12 euro aan de deur, de toegang voor de andere concerten bedraagt 6,50 euro. Kaartenverkoop: telefoon 050/33.25.75 (muziekhandel Rombaux) en telefoon 070/22.50.05 (Tinck).

Concerttriduüm
Ook de concertdriedaagse op 13, 14 en 15 augustus staat in het teken van ‘Contrasten’.
Vrijdag 13 augustus om 20.30 uur: orgelrecital door Juan Paradell Solé (Igualada-Spanje), thans titularis van het orgel in de basiliek Santa Maria Maggiore te Rome. Programma: werk van onder meer Bach, Franck en Tsjaïkovsky.
Zaterdag 14 augustus om 20.30 uur: recital door Bart Coppé (trompet) en Ignace Michiels (orgel). Het duo brengt feestelijke muziek van barokke en hedendaagse toondichters.
Zondag 15 augustus om 20.30 uur: recital door de Italiaanse musici Giovanni Pasini (viool) en Enrico Pasini (orgel). Vader en zoon spelen werk van Bach, Telemann, Pasini, Bruch en Hindemith. Enrico Pasini is in Cagliari titularis van het orgel in de basiliek Santa Rosalia en directeur van de kunsacademie, zoon Giovanni speelt met de meest vermaarde symfonieorkesten.
Kaarten kosten 6,50 euro.Kaartenverkoop: telefoon 050/33.25.75 (muziekhandel Rombaux).

Slotconcert
Zaterdag 4 september met het Reger-Chor-International onder leiding van Gabriel Dessauer en met kathedraalorganist Ignace Michiels. Het Reger-Chor-International bestaat sinds 2001 uit geselecteerde koristen uit Vlaanderen en Duitsland. Het koor vertolkt enkele laatromantische psalmen van de Vlaamse componist Jules Van Nuffel en ‘Laudate Dominum’ van de Brugse toondichter Jules Bouquet. Op het orgel worden werken Edgar Tinel, Flor Peeters, Alphonse Mailly en Louis Maes gebracht. Kaarten kosten 12 euro in voorverkoop en 14 euro aan de deur. Kaartenverkoop: telefoon 050/33.25.75 (muziekhandel Rombaux) en telefoon 070/22.50.05 (Tinck). Het concert is een initiatief van de provincie West-Vlaanderen en vzw Unda Maris.

Algemene info bij Ignace Michiels, telefoon 0476/75.63.85, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en website www.geocities.com/kathedraalconcerten. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken