Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Tien Europese landen willen verwijzing naar christelijke erfenis

Tien Europese landen willen verwijzing naar christelijke erfenis
BRUSSEL(RKnieuws.net) - Volgens de Franse krant La Croix heeft de Poolse vice-minister van Buitenlandse zaken, Jan Truszczynski, verklaard dat een tiental landen de eis steunt om in de nieuwe Europese grondwet een verwijzing op te nemen naar de christelijke erfenis.


"Circa 10 van de 25 landen steunen actief deze verwijzing, die door Polen is voorgesteld", aldus Truszczynski. Volgens hem liggen er slechts enkele landen om principiele redenen dwars. "De andere landen zijn bereid om een verwijzing naar de christelijke tradities te aanvaarden."

Truszczynski sluit niet uit dat er in mei een bijkomende Europese top komt die in het teken staat van de nieuwe Europese grondwet. (tb)


 
 

 

Rorate Zoeken