Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Brussel: tweede netwerkdag KMS

Brussel: tweede netwerkdag KMS
BRUSSEL (RKnieuws.net) - Kerkwerk Multicultureel Samenleven (KMS), de beweging voor interculturele samenlevingsopbouw van de Vlaamse kerkgemeenschap, nodigt alle belangstellenden uit op haar 2de Netwerkdag van het ‘Netwerk Racisme Keren’. De dag vindt plaats op 20 maart, van 9u.30 tot 13u. in het kader van de Internationale Dag tegen Racisme.

In oktober vorige jaar vond de eerste bijeenkomst van het Netwerk Racisme Keren plaats. Toen werd er samen met de aanwezigen gediscussieerd over de inhoud en vorm van het Netwerk en waar men met het Netwerk naartoe wil. Daarbij werd toen gepleit om werk te maken van de inhoudelijke duiding bij bestaande racistische tendensen en de kans te bieden tot het uitwisselen van ervaringen. Het Netwerk zal ook dienen om te mobiliseren voor initiatieven met een antiracistisch karakter en als doorgeefluik van interessante activiteiten.

Programma

De bijeenkomst start om 9u.15 met onthaal met koffie en thee. Daarna volgt een inleiding van Willy Schaeken, auteur van het boek Martin Luther King, over de legendarische zwarte leider en zijn antiracistische actie. Er wordt ook een KMS-voorstel besproken inzake een nieuwe aanpak van het cordon sanitaire. De morgen eindigt met de voorstelling van de nieuwe nieuwsbrief. Die zal tweemaandelijks per e-mail verspreid worden naar alle leden. Het is de bedoeling dat die een doorgeefluik wordt van activiteiten, ontwikkelingen, interessante persberichten… en mobiliserend werkt voor initiatieven met een antiracistisch karakter. Daarna volgt nog een korte voorstelling van twee lokale projecten: Jakoeboe in Oostende en Aziz in Zemst. Wie dat wenst, kan de dag omstreeks 13 uur afsluiten met een maaltijd (via inschrijving).

Praktisch

De tweede bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 20 maart 2004 van 9u.30 tot 13u. in het Nationaal Secretariaat KMS in Brussel (nabij Zuidstation, parallel met de Stalingradlaan en Nieuwland). ’s Middags is er een broodmaaltijd (3 euro). Inschrijven kan tot 18 maart 2004 via : KMS-Netwerk, Huidevettersstraat 165, 1000 Brussel, fax : 02 502 81 01 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer info op website: www.kms.be. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken