Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

China: steeds meer vervolging omwille van godsdienst

China: steeds meer vervolging omwille van godsdienst
BRUSSEL (KerkNet/NYTimes/AP) - De Chinese politie heeft honderden Tibetaanse zusters en enkele monniken en geleerden van een klooster en monastiek instituut in het westen van China gearresteerd.
Volgens Associated Press werd een aantal van hen gedwongen een document te ondertekenen waarin ze de Dalai Lama verloochenden.
Volgens het persagentschap is het bijzonder onduidelijk waarom de Chinese politie zo streng tegen het klooster optrad, vooral ook omdat het Tibetaanse kloosterleven volstrekt apolitiek is.
De voorbije maanden is de godsdienstvrijheid er in China wel sterk op achteruit gegaan. Dat resulteerde niet enkel in een verscherpte vervolging van de ondergrondse katholieke en protestantse Kerken, maar ook van de Tibetanen. Onlangs ook kondigden KP-leden in Tibet aan dat ze weldra en zonder de instemming van de Dalai Lama een nieuwe reïncarnatie van de Dalai zouden aanduiden.
 
 

 

Rorate Zoeken