Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Jezuietentijdschrift roept op tot gebed voor politiek

Jezuietentijdschrift roept op tot gebed voor politiek
ROME (KerkNet/CNS) - Volgens het gezaghebbende jezuïetentijdschrift 'la Civilta Cattolica' is het tijd dat de christenen opnieuw de praktijk uit het Oude Testament herontdekken om te bidden voor diegenen die hen besturen.
De bijdrage verscheen slechts enkele dagen nadat het Vaticaan in een document katholieke politici had opgeroepen om zich tegen het homohuwelijk te verzetten.
Civilta Cattolica schrijft dat katholieken wel regelmatig bidden voor hun familie en vrienden, voor de zieken, de kerk en de vrede in de wereld. "Maar we zullen slechts met moeite iemand vinden die spontaan bidt voor diegenen die hem besturen. Meer nog: velen zullen dit vreemd of verdacht vinden omdat de visie die politiek ziet als een louter wereldse activiteit algemeen aanvaard is. (AtK)
 
 

 

Rorate Zoeken