Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Tongerlo: Russische iconen uit Sint-Petersburg

Tongerlo: Russische iconen uit Sint-Petersburg
TONGERLO (RKnieuws.net) - "De hemel op een kier: Russische iconen uit de provincie Sint-Petersburg´´: zo heet de tentoonstelling die tot zondag 31 augustus dagelijks van 14 tot 17 uur te bezoeken is in het Da Vincimuseum van de norbertijnerabdij in Tongerlo.
Om van de kunstschatten van Sint-Petersburg te genieten hoe je niet noodzakelijk naar het verre Rusland. Het Da Vincimuseum stelt de hele zomer lang een schitterende collectie oude iconen tentoon afkomstig uit en rond de tsarenstad. De bezoeker steekt er heel wat op over de orthodoxe spiritualiteit en haar kunst. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken