Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Een abdij bezoeken: bundel met praktische tips

Een abdij bezoeken: bundel met praktische tips
LEUVEN - De Landelijke Gilden werken aan een bundel met praktische tips voor abdijbezoek. De bundel verschijnt in september.
Van sommige abdijen is de architectuur alleen al de moeite van een ommetje waard. Maar er is zoveel meer te beleven. Vooral de stilte is er opvallend aanwezig. En dat is voor velen een deugdoende ervaring, zo stelt de vereniging.

In Vlaanderen (en ook daarbuiten) zijn tientallen van deze stilteplaatsen te bezoeken. Soms kan je een geleid bezoek brengen aan echte pareltjes van bouwkunst uit vorige eeuwen. Als de begeleider een van de dagelijkse bewoners is, geeft dat vaak een bijkomende dimensie aan dat bezoek: een getuigenis van binnenuit.

We kunnen de abdij ook niet los zien van haar omgeving, aldus de Landelijke Gilden. De abdijen hebben vaak een ingrijpende invloed gehad, zowel cultureel, religieus als op het vlak van tewerkstelling.

Vaak liggen abdijen aan drukbezochte fiets- en wandelpaden: de natuur en de stilte zoeken zoveel mogelijk aansluiting bij elkaar. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken