Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Alle kardinalen naar Rome voor pauselijk jubileum

Alle kardinalen naar Rome voor pauselijk jubileum
VATICAANSTAD (KerkNet/RKnieuws.net) - Kardinaal Angolo Sodano, de staatssecretaris van het Vaticaan, maakte vandaag bekend dat alle kardinalen naar Rome reizen om er deel te nemen aan de plechtigheden ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van het pontificaat van Paus Johannes Paulus II. Het betreft geen consistorie, maar een buitengewone vergadering, aldus Sodano.
Sodano noemde de verjaardag "een historische datum, waarnaar we allemaal uitkijken". Het college van kardinalen telt momenteel 168 leden.

De bijeenkomst - op uitnodiging van kardinaal Ratzinger, de prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer en hoofd van het kardinaalscollege - duurt drie dagen, maar is toch geen consistorie (waarin nieuwe kardinalen gecreëerd worden). Het betreft wel een buitengewone vergadering.

Ook de leiders van andere christelijke Kerken, zoals de patriarchen of de voorzitter van de Wereldraad van Kerken, werden uitgenodigd.

Paus Johannes Paulus II wordt op 18 mei 83 jaar. Hij werd op 16 oktober 1978 tot paus verkozen. Hij is de vierde langst regerende paus uit de geschiedenis van de katholieke Kerk. Tijdens die periode publiceerde hij veertien encyclieken en heeft hij 469 mensen heiligverklaard.
 
 

 

Rorate Zoeken