Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Leuven: KU-Leuven neemt geen standpunt in over oorlog in Irak

Leuven: KU-Leuven neemt geen standpunt in over oorlog in Irak
LEUVEN (RKnieuws.net) - De Katholieke Universiteit Leuven (KU-Leuven) neemt geen standpunt in over de oorlog in Irak. Dat heeft rector Oosterlinck verklaard. ,,Ik ben zelf tegen de oorlog maar ik kan niet spreken namens de hele universitaire gemeenschap. Daarvoor zijn de meningen te verdeeld´´, aldus de rector.
De Leuvense studenten kwamen al meermaals op straat tegen de oorlog. En ook het universiteitspersoneel voerde al actie op initiatief van de vakbonden. Maar de universiteit zelf nam geen standpunt in. Wel wordt gepleit voor een noodprogramma voor de Irakese universiteiten na de oorlog. ,,Bij de heropbouw van de universiteiten kunnen we een actieve rol spelen. Dat is zinvoller dan een vage mening formuleren´´. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken