Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Prins Charles roept op tot verdraagzaamheid

Prins Charles roept op tot verdraagzaamheid
LONDEN (KerkNet Vlaanderen/CWN) – Prins Charles heeft opgeroepen tot meer verdraagzaamheid en wederzijds begrip tussen de verschillende godsdiensten.
De Prins van Wales deed zijn oproep tijdens een bijeenkomst van moslims. Bij die gelegenheid benadrukte hij ook dat de culturele verscheidenheid cruciaal is voor de eenheid van het Verenigd Koninkrijk.


Volgens Prins Charles is zijn land geprivilegieerd omdat het zo’n rijke en grote verscheidenheid heeft van verschillende geloofsgemeenschappen. “Ik ervaar dat we voor een groot deel eenheid hebben doorheen die verscheidenheid”.
 
 

 

Rorate Zoeken