Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Nederlandse priester Herman Verbeek: "Jezus, Maria en God zijn verzinsels"

HILVERSUM - Jezus, Maria en God zijn verzinsels. Priester Herman Verbeek van het bisdom Groningen zei dit vandaag in een interview op de Nederlandse zender Business News Radio.
Volgens Verbeek, die reageerde op het bericht dat veel Anglicaanse priesters niet in de onbevlekte ontvangenis van Maria geloven, maken de Rooms-Katholieke en Protestantse kerken zich al eeuwenlang schuldig aan het tot waarheid verheffen van verhalen en poëzie: "In de Rooms-katholieke en protestantse traditie maakt men van poëzie en verhalen absolute waarheden; men maakt als het ware van brood stenen."

Jezus, Maria en Jozef hebben nooit bestaan, en God is ook een verzinsel, volgens de priester. "Het fundament van het geloof is ethiek, dat mensen humaan met elkaar moeten leven."

Desgevraagd zei Verbeek dat hij in preek tijdens de mis met kerstmis de mensen zou voorhouden dat hij een kind verwachtte. "Ik bedoel daar mee, dat ik wens dat alle kinderen in de wereld in de toekomst zonder Aids geboren mogen worden".
 
 

 

Rorate Zoeken