Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Kerken in Brugge ook in de toekomst overdag open

Kerken in Brugge ook in de toekomst overdag open
BRUGGE (KerkNet - Peter Rossel) - Tijdens de maanden juni, juli, augustus en september hebben buiten de eucharistievieringen ruim 89.000 mensen de vijf als monument beschermde kerken in de Brugse binnenstad bezocht. De kerken waren naar aanleiding van het project "Open Kerken" vijf uur per dag open.
Het bewijst de toeristische aantrekkingskracht van de Sint-Jakobskerk, de H. Magdalenakerk, de Sint-Walburgakerk, de Sint-Anna-kerk en de Sint-Gilliskerk.

Ook veel Bruggelingen waren enthousiast over het initiatief. Het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap Brugge (PWA) schakelde voor het toezicht een 25-tal langdurig werklozen in.

De stad Brugge financierde het project door de gemeentelijke toelagen aan de kerkfabrieken op te trekken. Het project "Open Kerken" liep in samenspraak met de kerkfabrieken van de vijf kerken en met het bisdom Brugge.

Alle betrokkenen vinden nu dat de kerken ook in de toekomst toegankelijker moeten zijn. Schepen Boudewijn Laloo kondigde ondertussen aan dat hij stadstoelagen voorziet om de vijf kerken ook in 2003 opnieuw open te stellen.

Het project, dat dit jaar liep van 9 maart tot en met 13 oktober 2002, start volgend jaar op 1 april tot en eindigt op 30 september 2003.

Parochieverantwoordelijken en het bisdom Brugge van hun kant kondigen nieuwe toeristische onthaalbrochures aan. De toezichters krijgen een opleiding over de religieuze en cultureel-historische betekenis van de kerken en hun interieur.
 
 

 

Rorate Zoeken