Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Amerikaanse bisschoppen opnieuw in Rome

Amerikaanse bisschoppen opnieuw in Rome
BRUSSEL (KerkNet/AtlantaJournal) - Bisschop Wilton Gregory, de voorzitter van de Bisschoppenconferentie van de Verenigde Staten, en zijn vice-voorzitter Mgr. Willian Skystad zijn nog tot 18 oktober in Rome voor overleg met verantwoordelijken van het Vaticaan.
Waarnemers gaan ervan uit dat het Vaticaan groen licht zal geven voor de toepassing van de richtlijnen van de Amerikaanse bisschoppen tegen seksueel misbruik door priesters. Aangenomen wordt dat de hoogste Kerkleiding allicht ook zal aandringen op enkele wijzigingen, onder meer om de rechten van priesters te beschermen.
 
 

 

Rorate Zoeken