Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

ASSISI 8:00 - Grote mediabelangstelling Wereldgebedsdag voor de Vrede

ASSISI 8:00 - Grote mediabelangstelling Wereldgebedsdag voor de Vrede
ASSISI (RKnieuws.net) - Honderden religieuze leiders zijn naar Assisi gekomen om op uitnodiging van paus Johannes Paulus II te bidden voor de vrede. In hun kielzog honderden journalisten, fotografen en filmploegen die verslag doen van de historische gebeurtenis. De dag is dan ook op verschillende manieren te volgen via de media. Natuurlijk houdt ook RKNieuws.net u de hele dag op de hoogte van de gebeurtenissen.
We geven u een overzicht van de manieren waarop u het verloop van de dag kunt volgen:

RKNIEUWS.NET
Vandaag kunt u de hele dag terecht op de website van RKnieuws.net. We zullen gedurende de dag telkens het laatste nieuws melden uit Assisi. Op de voorpagina van RKnieuws.net ziet u gedurende de dag telkens de laatste beelden. Klik regelmatig op de knop 'vernieuwen' van uw browser om de meest recente foto te zien.

LIVE INTERNET-UITZENDING RKK
Daarnaast heeft de RKK aangekondigd de bijeenkomst in Assisi via Internet live uit te zenden. Het gaat om een experiment op de website van Katholiek Nederland.
De uitzendingen op het internet vinden plaats tussen 11:00 en 12:00 en tussen 15:20 en 16:00 uur.

Bezoek <a href="http://www.katholieknederland.nl" target="_blank"><u>katholieknederland.nl</u></a> voor meer informatie.

NEDERLAND 1 ??
Eerder kondigde de KRO ook via Nederland 1 een aantal uitzendingen uit Assisi te verzorgen (zie <a href="http://www.katholieknederland.nl/omroep/nieuws/2206_7657.html" target="_blank"><u>dit bericht</u></a> ), maar het is onduidelijk of deze televisie-uitzendingen doorgaan. Op teletekst en in de programmagids van <a href="http://www.omroep.nl" target="_blank"><u>Omroep.nl</u></a> worden de uitzendingen in ieder geval niet vermeld.

WEBSITE VATICAAN
Op een speciaal gedeelte van de website van het Vaticaan staan boodschappen van de paus, het dagprogramma en een lijst van deelnemers aan de interreligieuze bijeenkomst.

<a href="http://www.vatican.va/special/assisi_20020124_en.html" target="_blank"><u>Assisi website v/h Vaticaan</u></a>

RADIO VATICAAN WEBCAST
Radio Vaticana zal natuurlijk volop aandacht besteden aan de gebeurtenissen in Assisi en is ook via Internet te beluisteren:

<a href="http://www.vatican.va/news_services/radio/multimedia/internet_en.html" target="_blank"><u>Radio Vaticana</u></a>

EWTN LIVE INTERNET-UITZENDING
EWTN zal een 2 1/2 uur durende live-uitzending verzorgen van de bijeenkomst met de paus vanaf het St. Franciscusplein in Assisi. De uitzendingen van EWTN zijn ook via internet te zien:

<a href="http://www.ewtn.com/audiovideo/index.htm" target="_blank"><u>EWTN televisie-uitzendingen op internet</u></a>

 
 

 

Rorate Zoeken