Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Kardinaal Cassidy huldigt katholieke inzet voor oecumene

Kardinaal Cassidy huldigt katholieke inzet voor oecumene
ROME (KerkNet/RadVat) - Volgens curiekardinaal Edward Cassidy is de katholieke Kerk op het vlak van de oecumene de moedigste van alle christelijke Kerken.
Dat meldt Radio Vaticaan. De kardinaal, die voorzitter is van de Pauselijke Raad voor de eenheid onder de christenen, deed zijn verklaringen in “L’Osservatore Romano”.
Cassidy wees er in zijn bijdrage op dat het protest tegen de verklaring “Dominus Iesus”, vooral vanuit evangelische hoek, vooral te wijten is aan de eenzijdige weergave van de inhoud in de media. Tegelijkertijd onderstreepte hij de vooruitgang die er in de voorbije 35 jaar op het vlak van de oecumene gemaakt werd.
 
 

 

Rorate Zoeken